Ευαγγελιστικές εξορμήσεις

evangelism Giving Bible

Ένας από τους βασικούς σκοπούς της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής είναι ο ευαγγελισμός. Συχνά σχεδιάζονται και γίνονται εξορμήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είτε αυθημερόν (μονοήμερες) είτε διήμερες (σε συνεργασία με τις τοπικές εκκλησίες) ώστε να μοιράζονται στους ανθρώπους ευαγγέλια και φυλλάδια - προσκλήσεις, στα οποία συστήνεται ο Ιησούς Χριστός ως ο Θεός που μπορεί να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Συνήθως η νεολαία είναι πρωτοπόρος σε αυτές τις εκδηλώσεις, που περιβάλλονται όμως από όλους τους πιστούς της εκκλησίας και βοηθούνται είτε υλικά είτε πνευματικά από αυτούς.

Οι εξορμήσεις συνήθως κλείνουν με συνάξεις στις τοπικές εκκλησίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται ομολογίες σχετικά με το πώς ο Χριστός αναγέννησε ανθρώπους, αλλά και για τα θαυμαστά έργα του Θεού σε κάθε πιστό προσωπικά. Ακόμη ακούγονται μηνύματα πρόσκλησης για προσευχή σε όποιον θέλει να γνωρίσει τον Χριστό ως προσωπικό του Σωτήρα.

Πολλές εξορμήσεις οργανώνονται και μέσα στην Αθήνα με στόχο τον ευαγγελισμό του Αθηναϊκού λαού. Έτσι, σε πολλές πλατείες (Κηφισιά, Μαρούσι, Καματερό) στήνονται περίπτερα για δωρεάν διανομή ευαγγελίων σε όποιον το ζητήσει, για διανομή της εφημερίδας "Χριστιανισμός" ή ευαγγελιστικών φυλλαδίων, και ακούγονται ομολογίες και σωτηριακά μηνύματα με τη βοήθεια φορητών μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.


Και είπε προς αυτούς· Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν. Μαρκ. ις' 15