Η ιστορία της εκκλησίας

Το έργο του Κυρίου ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, το έτος 1989, στην περιοχή της Εκάλης.

Την εποχή εκείνη κατοικούσε στην Εκάλη ένας βιομήχανος, πρώην διπλωμάτης, ο οποίος έπασχε από μεταστατικό καρκίνο. Μάλιστα η ασθένειά του είχε φθάσει σε τέτοιο στάδιο, ώστε οι γιατροί του είχαν δώσει διορία μόνο λίγους μήνες ζωής.

Όντας λοιπόν βαριά άρρωστος και μελλοθάνατος, βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου και τότε ακριβώς ήταν που άρχισε να εκζητεί τον Κύριο. Κατά «συγκυρία» εκείνη την εποχή τρείς αδελφοί, οι οποίοι μάλιστα δεν γνώριζαν ο ένας τις ενέργειες του άλλου, βρέθηκαν, ο καθένας από την πλευρά του, να ευαγγελίζουν τον άνθρωπο αυτό.

Λίγο πιο χαμηλά από την Εκάλη, σε μια άλλη περιοχή της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, κατοικούσε ο αδελφός Γιώργος Κοροβέσης, ο οποίος μάλιστα τότε υπηρετούσε ως πρεσβύτερος στην Κεντρική Εκκλησία των Αθηνών. Ο αδελφός Γ. Κοροβέσης, ήταν ο άνθρωπος τον οποίον πλησίασαν οι τρεις αδελφοί οδηγούμενοι από τον Κύριο, για να του εκθέσουν όλα όσα γνώριζαν για την περίπτωση του ασθενούς από την Εκάλη. Το θαυμαστό σε όλη αυτή την ιστορία, ήταν ότι εξακολουθούσαν να μη γνωρίζουν ο ένας για τον άλλον!

Όταν λοιπόν ο αδελφός Κοροβέσης διαπίστωσε αυτή τη θαυμαστή τριπλή συμμαρτυρία, κατάλαβε ότι ο Κύριος επρόκειτο να κάνει έργο στο σπίτι εκείνου του ανθρώπου. Κάλεσε τότε τους τρεις αδελφούς σε μια κοινή συνάντηση για να συμπροσευχηθούν και έπειτα να επισκεφθούν τον ασθενή. Όταν πήγαν εκεί, το θέαμα που αντίκρισαν ήταν συγκλονιστικό, αλλά ταυτόχρονα και αποκαρδιωτικό, καθώς η ασθένειά του είχε φθάσει στο έσχατο σημείο. Παρά το αρχικό σοκ, ο Κύριος έδωσε χάρη στους αδελφούς, οι οποίοι του μίλησαν για την αγάπη του Θεού και για τη δυνατότητά του να θεραπεύει πάσα νόσο και ασθένεια και στη συνέχεια προσευχήθηκαν μαζί του.

Την ώρα λοιπόν που γονάτισαν οι αδελφοί για να προσευχηθούν, ο Κύριος άρχισε να φανερώνει το θαυμαστό του έργο, καθώς ο ασθενής ξέσπασε σε λυγμούς, αναγεννήθηκε και πήρε σταθερή απόφαση να ακολουθήσει το Χριστό. Με τον Κύριο να ενεργεί θαυμαστά στη ζωή του, ο άνθρωπος αυτός παραχώρησε το σπίτι του στους αδελφούς και για αρκετό καιρό μετά, κάθε Πέμπτη γινόταν εκεί η συνάθροιση της Εκάλης. Η συνάθροιση αυτή ήταν στην ουσία ο προπομπός της σημερινής εκκλησίας της Κηφισιάς.

Ο Κύριος ενεργούσε θαυμασίως μέσα σε αυτή τη συνάθροιση, προσθέτοντας συνεχώς νέες ψυχές και κάνοντας σημεία και τεράστια. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η θεραπεία που έλαβε ο μελλοθάνατος καρκινοπαθής, του οποίου η ασθένεια είχε εν τω μεταξύ εξαπλωθεί καθολικά.

Ανάμεσα στις ψυχές που προσέθεσε ο Κύριος, ήταν και ένας γιατρός, ο οποίος αφού αναγεννήθηκε προσέφερε κι εκείνος με τη σειρά του το σπίτι του στο Διόνυσο, προκειμένου να κηρύττεται ο Λόγος του Θεού.

Έτσι παράλληλα με τη συνάθροιση της Εκάλης, που λειτουργούσε κάθε Πέμπτη, ο Κύριος δημιούργησε άλλη μια συνάθροιση στο Διόνυσο που λειτουργούσε κάθε Παρασκευή. Την ευθύνη των δύο αυτών συναθροίσεων την είχε ο αδελφός Γ. Κοροβέσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύριος έκανε αισθητή την παρουσία Του και στη συνάθροιση του Διονύσου, αφού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Κύριος βάπτισε με Πνεύμα Άγιο ΟΛΟΥΣ τους αδελφούς που το εκζήτησαν. Την επόμενη χρονιά, το 1990, ο Κύριος εξακολουθούσε να προσθέτει πάρα πολλές ψυχές στη συνάθροιση της Εκάλης και πολύ σύντομα το σπίτι που φιλοξενούσε τους αδελφούς ήταν πολύ μικρό για να τους χωρέσει. Τότε λοιπόν οι αδελφοί ξεκίνησαν να ψάχνουν με προσευχή αίθουσα για να στεγαστούν. Πράγματι, στο τέλος του 1990, ο Κύριος φανέρωσε στους αδελφούς μια αίθουσα στην Νέα Κηφισιά, στην οδό Φιλοσόφων και Διός, και στις αρχές του 1991 έγιναν τα εγκαίνια της Εκκλησίας της Κηφισιάς.

Στη νέα Εκκλησία, ο Κύριος ευδόκησε να χαρίσει ευλογημένους και άγιους εργάτες του Ευαγγελίου όπως τους αδελφούς Πατέλη, Περάκη, Κυριανάκη, Ζαφείρογλου, οι οποίοι πλαισίωσαν τον ποιμένα της Εκκλησίας Γ. Κοροβέση. Την ίδια χρονιά, ο Κύριος μετέθεσε στην Εκκλησία της Κηφισιάς τον αδελφό Α. Πιπέρη με τη σύζυγό του από την Εκκλησία των Αθηνών, στον οποίο ο Κύριος εμπιστεύθηκε τη νεολαία της Εκκλησίας, που εκείνη την εποχή αριθμούσε πολύ λίγα παιδιά.

Το έργο του Κυρίου αύξανε μέρα με τη μέρα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε η αγάπη και η ενότητα των αδελφών. Η συνήθεια των αδελφών να ανοίγουν τα σπίτια τους για κοινωνία μετ΄ αλλήλων κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Κυριακάτικης λατρείας, συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό στην αύξηση της αγάπης και της ενότητας.

Οι κοινωνίες μετ΄ αλλήλων σύσφιγγαν όλο και πιο πολύ την αγάπη των αδελφών, με αποτέλεσμα το έργο αυτό να αποδώσει καρπούς. Έξι μήνες μόλις μετά τα εγκαίνια της Εκκλησίας, τα σπίτια δεν χωρούσαν πλέον να φιλοξενήσουν τους αδελφούς που ο Κύριος προσέθετε συνεχώς στην Εκκλησία Του. Όταν το πρόβλημα του χώρου έγινε αξεπέραστο, οι αδελφοί προσευχήθηκαν στον Κύριο να τους χαρίσει ένα χώρο ούτως ώστε να συντρώγουν και να έχουν κοινωνία μεταξύ τους. Τότε ο Κύριος τους οδήγησε στο υπόγειο του σπιτιού του αδελφού Στ. Ζαφείρογλου που διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τους αδελφούς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της αγάπης και ενότητας, ο Κύριος ευδόκησε να κοσμήσει την Εκκλησία Του με χαρίσματα και διακονίες προκειμένου να οικοδομήσει και να τελειοποιήσει τους αδελφούς. Ταυτόχρονα προσέθετε νέες ψυχές, με αποτέλεσμα η Εκκλησία της Κηφισιάς στο τέλος του έτους 1996, να αντιμετωπίζει προβλήματα χωρητικότητας.

Την περίοδο 1996-1998, η αίθουσα που στεγαζόταν η Εκκλησία στην οδό Φιλοσόφων και Διός, είχε πλέον γεμίσει ασφυκτικά και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα χώρου, ιδιαίτερα τις Κυριακές.

Το πρεσβυτέριο της Εκκλησίας βλέποντας τα νέα δεδομένα που είχαν προκύψει, άρχισε να προσανατολίζεται στην ανεύρεση μιας νέας, μεγαλύτερης αίθουσας. Έτσι, ξεκίνησε προσευχή προς τον Κύριο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Η έρευνα αγοράς ενοικιαζόμενων χώρων, έδειξε ότι ανθρωπίνως ήταν αδύνατον να βρεθεί χώρος κατάλληλος για τη στέγαση της Εκκλησίας, δεδομένου ότι οι οικονομικές δυνατότητες της Εκκλησίας ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και τα ενοίκια στα Βόρεια Προάστια υπερβολικά υψηλά.

Κάποια στιγμή συζητήθηκε η σκέψη, ότι ίσως θα έπρεπε η Εκκλησία να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αγοράς οικοπέδου, προκειμένου να χτισθεί ένας οίκος που θα στέγαζε τη συνάθροιση. Όμως, κάτι τέτοιο φάνταζε απίθανο και εξαιρετικά παράτολμο στα μάτια πολλών, οπότε προσωρινά η άποψη αυτή εγκαταλείφθηκε.

Εν τούτοις ο Κύριος είχε διαφορετική άποψη, και αποδεικνύων ότι είναι Θεός θαυμάτων, κατά τη διάρκεια μιας προσευχής πλήρωσε με Πνεύμα Άγιο έναν προφήτη, ο οποίος δε γνώριζε τίποτα για τις σκέψεις των πρεσβυτέρων, και τότε προφητεύτηκε ότι «Στην Εκκλησία αυτή ο Κύριος θα κάνει σημεία και τεράστια, θεραπείες ανιάτων ασθενειών» και μάλιστα δόθηκε σημείο ότι «αγρός θα αγοραστεί, συμβόλαια θα υπογραφούν και οίκος θα οικοδομηθεί».

Στο άκουσμα αυτής της προφητείας οι προϊστάμενοι πρεσβύτεροι εξεπλάγησαν και θαύμασαν για τα λαληθέντα, αναμένοντας με ενδιαφέρον τη συνέχεια. Λίγο καιρό αργότερα ο ποιμένας της Εκκλησίας Γ. Κοροβέσης συγκάλεσε πρεσβυτέριο, προκειμένου να καταλήξουν στο τι πρέπει να κάνουν πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με την ομολογία του αδελφού Κοροβέση, ο ίδιος είχε έντονες αμφιβολίες και ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο υλοποίησης ενός τόσο τεράστιου εγχειρήματος, και γι' αυτό το λόγο έθεσε σημείο αναγνώρισης του θελήματος του Θεού, να υπάρξει απόλυτη ομοφωνία των πρεσβυτέρων της Κηφισιάς. Ο αδελφός βεβαίως γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα προσέκρουε στην άρνηση ενός παλαιού αδελφού και ηλικιωμένου πρεσβυτέρου, του αδελφού Ν. Γρίβα, ο οποίος φημιζόταν για τον αγιασμό και την αφιέρωσή του, αλλά και για τις συντηρητικές του απόψεις. Πράγματι, μόλις ετέθη το θέμα προς συζήτηση, ο αδελφός Γρίβας διαφώνησε με την πρόταση να οικοδομηθεί οίκος. Κατά τη διάρκεια όμως της επιχειρηματολογίας του, επλήσθη Πνεύματος Αγίου και προφήτευσε, λέγοντας ότι «Ιδού Εγώ είμαι έμπροσθεν υμών, δια τούτο μη φοβηθείτε αλλά προχωρήστε», αναιρώντας ότι ο ίδιος μέχρι πρότινος υποστήριζε. Έτσι δόθηκε το «πράσινο φως», για την αγορά του οικοπέδου και την οικοδομή του σημερινού οίκου.

Την επόμενη μέρα, ο αδελφός Γιώργος Κοροβέσης, ανακοίνωσε ενώπιον της Εκκλησίας ότι η οδηγία του Κυρίου ήταν προς την αγορά οικοπέδου και εν συνεχεία στην οικοδομή οίκου. Ακολούθως διηγήθηκε με λεπτομέρεια τα όσα θαυμαστά είχαν διαδραματισθεί στο πρεσβυτέριο.

Στο άκουσμα της είδησης όλοι αιφνιδιάστηκαν, μη μπορώντας να εννοήσουν πως είναι δυνατόν μια χούφτα άνθρωποι με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος ενός τόσο τεράστιου έργου.

Όμως το θαύμα του Κυρίου, επρόκειτο να φανεί από την επόμενη κιόλας ημέρα. Ο Κύριος διήγειρε τις καρδιές των αδελφών να προσφέρουν «υπέρ δύναμιν και κατά δύναμιν», και πολλοί έσπευσαν στις τράπεζες ακόμη και να δανειστούν προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο του Θεού.

Τις ημέρες εκείνες η Εκκλησία της Κηφισιάς έζησε «πρώτες αποστολικές ημέρες», αφού η συστράτευση των αδελφών σε μία ψυχή θέλουσα ήταν τέτοια, που εκπληρώθηκε ο Λόγος του Θεού «η καρδία και η ψυχή του πλήθους των πιστευσάντων ήτο μία».

Αμέσως μετά ο Κύριος φανέρωσε το οικόπεδο όπου επρόκειτο να οικοδομηθεί ο νέος οίκος. Έγινε η αγορά και στη συνέχεια το Μάρτιο του 1999 ξεκίνησε το έργο της οικοδομής. Κατά τη διάρκεια του κτισίματος της οικοδομής, δεν ήταν λίγες οι φορές που παρουσιάστηκαν αδιέξοδα, πλην όμως ο Κύριος ποτέ δεν εγκατέλειψε το λαό Του, αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ ενεργούσε θαυμαστά, ερχόμενος προς βοήθεια την τετάρτη φυλακή της νυκτός. Αξίζει να τονισθεί ότι ο Κύριος διήγειρε τους αδελφούς να ξεκινήσουν την οικοδομή του νέου οίκου την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αυτό λέγεται, γιατί αργότερα στις 9 Σεπτεμβρίου 1999 συνέβη ο μεγάλος σεισμός στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η αίθουσα της οδού Διός και Φιλοσόφων γκρεμίστηκε. Η οικοδομή του νέου οίκου όμως, είχε προχωρήσει ήδη αρκετά, και έτσι δύο εβδομάδες μετά το σεισμό η Εκκλησία κατάφερε να στεγασθεί στο υπόγειο του νεόκτιστου κτιρίου. Ο Κύριος που γνωρίζει πάντα τα μέλλοντα να συμβούν, είχε ωθήσει εγκαίρως τους αδελφούς να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο έργο, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη Του.

Ένα άλλο σημείο που έλαβε χώρα την εποχή εκείνη, που διαβεβαίωνε ότι ο Κύριος ήταν μαζί με το λαό Του και προπορευόταν, ήταν ότι μέσα σε δύο εβδομάδες πρόσθεσε στην ποίμνη Του πολλές ψυχές και η Εκκλησία σχεδόν διπλασιάστηκε! Εκείνο το ευλογημένο δεκαπενθήμερο ο Κύριος έσωσε μαζικά πολλούς νέους, ελευθερώνοντάς τους από τα ναρκωτικά και την άσωτη ζωή που έκαναν, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στην Εκκλησία Του ολοκληρωμένες οικογένειες αλλά και μεμονωμένους.

Τελικά το έργο της οικοδομής ολοκληρώθηκε με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού στα τέλη του Δεκεμβρίου 1999, και η νέα χρονιά του 2000 βρήκε την εκκλησία στην νέα της αίθουσα.

Όμως το έργο του Κυρίου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, και το Πνεύμα το Άγιο ανοίγει νέους δρόμους προκειμένου να εξαπλωθεί το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού παντού.

Σήμερα, βρισκόμαστε, με τη χάρη του Θεού, στον προθάλαμο ενός άλλου μεγάλου σημαντικού έργου με σπουδαίες προοπτικές, που αφορά στην εξάπλωση του Ευαγγελίου του Χριστού στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως μέσω Internet.

Το 1999, ο Κύριος έβαλε στην καρδιά του αδελφού Γιώργου Δούκα, που ήταν τότε διάκονος στην εκκλησία της Κηφισιάς, να ξεκινήσει την κατασκευή ενός ιντερνετικού χώρου, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος το Λόγο του Θεού, και να μπορεί κάποιος να μάθει για την εκκλησία του Χριστού.

Έτσι κατασκευάστηκε ένα απλό web site, που σαν σκοπό είχε την διάδοση των δογμάτων των Αποστόλων της πρώτης Αποστολικής εκκλησίας. Αργότερα, με την οδηγία του Πνεύματος του Αγίου, προστέθηκαν κηρύγματα της Εκκλησίας από το Λόγο του Θεού, σε μορφή mp3, τα οποία οι επισκέπτες του site, μπορούσαν να τα ακούσουν ή να τα αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους δωρεάν. Αυτή η προσθήκη πολυμέσων, αύξανε την επισκεψιμότητα του δικτυακού τόπου, καθημερινά.

Για την υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου ο Κύριος ευδόκησε να προσθέσει στην Εκκλησία της Κηφισιάς την κατάλληλη χρονική στιγμή, αδελφούς με υψηλή επιστημονική κατάρτιση. Το σύνολο των αδελφών που εργάζονται αφιλοκερδώς για την διάδοση του Λόγου του Θεού μέσα από το Internet, ανέρχεται σε 40 και οι υπεύθυνοι για την πνευματική πορεία του Έργου αυτού, ανέρχονται στους 4.

Σήμερα, αυτό το web site, έχει εξελιχθεί σε ένα δικτυακό τόπο που χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες του multimedia streaming. Το WordofGod.gr παρέχει 24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος μέσα από το διαδίκτυο, ζωντανές μεταδόσεις των κηρυγμάτων και εν γένει των συναθροίσεων της Εκκλησίας της Κηφισιάς. Επιπλέον, όλες οι παλαιότερες ζωντανές μεταδόσεις, υπάρχουν αποθηκευμένες σε μορφές audio & video, σε αρχείο προσβάσιμο σε κάθε επισκέπτη του site.

Ο Λόγος του Θεού, αυτή τη στιγμή μεταδίδεται παγκοσμίως σε 8 διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Γαλλικά και Αλβανικά) και με τη χάρη του Θεού, ελπίζουμε ότι σύντομα το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, θα μεταδίδεται ζωντανά με εικόνα και ήχο, και σε άλλες γλώσσες!

Μόνο ευχαριστία και ευγνωμοσύνη μπορεί να βγει από την καρδιά μας γιατί ο Κύριος μας αξιώνει να βλέπουμε και να ζούμε τα μεγαλεία Του στη ζωή μας.     

Η Εκκλησία της Κηφισιάς ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με έξι οικογένειες, ενώ σήμερα η νεολαία είναι πάνω από 100 άτομα, και η Εκκλησία ξεπερνάει τα 500.

Πριν από λίγα χρόνια τον ποιμένα της Εκκλησίας τον πλαισίωνε μόνο ένας διάκονος, ο αδελφός Στάθης Ζαφείρογλου, και σήμερα ο Κύριος έχει σηκώσει είκοσι τέσσερις πρεσβυτέρους και είκοσι διακόνους.

Το έργο του Κυρίου συνεχίζεται.

Ας έχει αιώνια δόξα το Άγιο Όνομά Του.